درمان سندروم روده تحریک پذیر با طب سوزنی

درمان سندروم روده تحریک پذیر

درمان سندروم روده تحریک پذیر  | در طب سنتی چینی از طب سوزنی برای برقراری تعادل در بدن و درمان سندروم روده تحریک‌پذیر، از طریق کاشت نخ و طب سوزنی در مسیرهای انرژی در اطراف شکم، نواحی جانبی پا یا بازو استفاده می‌شود. مکانیسم اثر طب سوزنی هنوز به طور دقیق مشخص نیست.

بعضی محققان معتقدند ضمن کاشت نخ و طب سوزنی، سیگنال‌هایی در بدن تحریک می‌شود. بطوریکه این سیگنال‌ها در نهایت ضمن تحریک ترشح مواد شیمیایی مانند هورمون‌های اندورفین به تسکین درد و کاهش استرس و برقرای تعادل در بدن کمک می‌کنند.

با اینحال نتایج مطالعات آزمایشگاهی انجام شده در مورد اثرگذاری کاشت نخ و طب سوزنی در درمان این سندروم چندان قطعی نیستند. تاثیر کاشت نخ و طب سوزنی در درمان نفخ معده، یا سایر علائم سندروم روده تحریک‌پذیر در تعدادی از مطالعات کارآزمایی کنترل شده تصادفی مشاهده شده است.

اخیرا یک مطالعه مروری سیستماتیک در مجله Pain research & management در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده که در آن تاثیرات طب سوزنی در درمان سندروم روده تحریک‌پذیر نسبت به سایر روش‌های کنترلی مقایسه شده است. در این مطالعه از ۴۱ بررسی کارآزمایی کنترل شده تصادفی با جامعه آماری ۳۴۴۰ نفر به عنوان ورودی استفاده شد.

در این گزارش تفاوت معنی‌داری بین اثر طب سوزنی و دارونما مشاهده نشد. اما بطور کلی تاثیر درمانی طب سوزنی در مقایسه با روش‌های مدرن بسیار قابل توجه بوده است، بطوریکه نتایج حاصل از طب سوزنی حدود سه ماه دوام داشته‌اند.

در این گزارش نتیجه‌گیری شده است که طب سوزنی به عنوان یک روش مکمل در کنار روش‌های مدرن در درمان سندروم روده تحریک‌پذیر قابل استفاده می‌باشد. در مطالعه مروری دیگر که در سال ۲۰۱۹ در مجله Sao Paulo Med J. به چاپ رسیده است از روش کوکران برای بررسی تاثیر طب سوزنی در درمان سندروم روده تحریک‌پذیر استفاده شده است.

نتیجه‌گیری نهایی این بررسی نشان می‌دهد ادله علمی کافی برای اثبات اثرات درمان طب سوزنی برای این سندروم وجود ندارد. لذا مطالعات کنترل شده بیشتر و با طراحی دقیق‌تر برای اثبات این ادعا نیاز است.

درمان سندروم روده تحریک پذیر

رهایی از استرس

 

مهمترین مسئله در درمان بیمار آن است که بیمار اطمینان حاصل کند که بیماری وی خطرناک نیست، علائمی به نفع بدخیمی وجود ندارد و سیر بیماری، پیشرونده نیست. ارتباط صحیح پزشک با بیمار، مهمترین نکته در درمان مناسب بیمار است .در قدم بعدی باید به بیمار گوشزد کرد که از مصرف غذاهایی که علامت های وی را تشدید میکند خودداری کند.

قهوه، کلم، نخود، لوبیا و بادمجان بعضی از این غذاها هستند. در بعضی از بیماران، شیر و لبنیات باعث تشدید علائم بیماری می شوند که باید به بیمار گوشزد کرد که شیر بدون لاکتوز مصرف کند.

در بیمارانی که یبوست شکایت غالب است، مصرف غذاهای پرفیبر با داروهای افزاینده حجم مدفوع مثل سبوس یا پسیلیوم می تواند مفید باشد اما در بعضی بیماران این داروها باعث افزایش نفخ و اتساع شکم می شوند.

در بیمارانی که اسهال ،‌ شکایت غالب است مصرف اندک داروهای ضد اسهال مثل دیفنوکسیلات یا لوپرامید می تواند مفید باشد. اما درمان با این داروها باید به عنوان یک درمان موقت تلقی شود و رژیم غذایی جایگزین آن شود.

داروهای آنتی کلی نرژیک می توانند نشانه هایی چون درد را به طور موقت برطرف کنند. بهترین اثر آنها زمانی ظاهر می شود که قبل از درد قابل پیش بینی ( مثلاً دردی که به دنبال غذا خوردن ایجاد می شود ) مصرف شوند. دی سیکلومین و هیوسین از این دسته هستند.

علایم اصلی سندروم روده تحریک پذیر عبارتند از: دردهای شکمی، نفخ و تناوب در یبوست و اسهال. طب مدرن هنوز هیچ علت خاصی را برای پیدایش سندروم روده تحریک پذیر پیدا نکرده است.

همچنین هنوز هیچ درمان موثری نیز برای آن پیدا نشده است و پزشکان تنها کاری که از دستشان برمی آید تسکین موقتی علایم آن می باشد. اما امروزه تحقیقات نشان داده است که کاشت نخ و طب سوزنی بر روی سندروم روده تحریک پذیر بسیار موثر بوده و با اثر بر روی مغز این بیماران، باعث تسکین و بهبود بیماری شان می شود.


پیشنهاد ما به شما مرکز طب سنتی شمیم می باشد. مرکز شمیم با کادری مجرب آماده خدمت رسانی به شما می باشد. 

جهت ارتباط با مرکز تخصصی طب سنتی شمیم به بخش تماس با ما مراجعه کنید و از طریق راه های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.

لینک های مفید:

فیزیوتراپی و توانبخشی کرج

طب سوزنی کرج

طب سنتی کرج

شمیم سبز فروش اسانس های طبیعی 

از صفحه اینستاگرام ما دیدن فرمایید:

صفحه اینستاگرام طب سنتی شمیم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X