ترک اعتیاد سیگار
داروهای مؤثر در ترک سیگار
بسیاری از روشهای سریع ترک سیگار، شامل روش درمان جایگزین کردن نیکوتین و داروهای بدون نیکوتین، در درمان اعتیاد به نیکوتین مؤثر و امن واقع شده است. استفاده از داروهای روانپزشکی تحت نظر روانپزشک ترک اعتیاد به نیکوتین میتواند در نتایج بهتر ترک سیگار به شما کمک کند. به عنوان مثال، ترکیب داروهای بلند مدت با محصولات جایگزین کوتاه مدت نیکوتین، میتواند سودمند باشد. میتوانید با مشاوران ترک اعتیاد نیکوتین این مرکز در مورد بهترین روش ترک سیگار برای خود یا عزیزانتان مشورت کنید.
اگر باردار یا در دوران شیردهی هستید، در روز کم تر از 10 سیگار میکشید یا زیر 18 سال هستید، قبل استفاده از محصول جایگزین نیکوتین خارج از نسخه، حتماٌ با دکتر ترک سیگار مشورت کنید.
داروهایی که نیکوتین ندارند و با نسخه قابل دسترس هستند، شامل موارد زیر میشود:
بوپروپیون (زیبان)
این داروی ضد افسردگی، میزان دوپامین و نوراپینفرین را که هر دو مواد شیمیایی مغز هستند که توسط نیکوتین هم بالا میرود، افزایش میدهد. معمولاٌ روانپزشک متخصص ترک سیگار به شما توصیه میکند یک هفته پیش از شروع ترک سیگار، مصرف این دارو را شروع کنید. بوپروپیون این مزیت را دارد که به کنترل اضافه وزن بعد از ترک سیگار کمک میکند. معمولاٌ اثرات جانبی آن شامل بیخوابی، پریشانی، سر درد و خشکی دهان میباشد. اگر سابقه صرع یا آسیب جدی به سر،مثل شکستگی جمجمه، دارید نباید از این دارو استفاده کنید.
وارنیکیلین (چنتیکس)
این دارو بر روی دریافتگرهای نیکوتین مغز تاثیر میگذارد، علائم ترک و احساس لذت بعد از سیگار کشیدن را کاهش میدهد. معمولاً پزشک ترک سیگار به شما توصیه میکند یک هفته پیش از شروع ترک نیکوتین، مصرف این دارو را شروع کنید. اثرات جانبی آن شامل حالت تهوع، سردرد، بیخوابی و کابوسهای شبانه است. در موارد نادری، وارنیکلین موجب علائم جدی روانپزشکی، مانند حالت افسردگی و افکار خودکشی شده است.
نورتریپتیلین (پامیلور)
درصورت جواب ندادن سایر داروها، این دارو تجویز میشود. این داروی ضدافسردگی سه حلقهای، با افزایش میزان نوراپیفرین پیامرسان عصبی مغز عمل میکند. اثرات جانبی رایج آن میتواند شامل خشکی دهان، خواب آلودگی،گیجی و یبوست باشد.