درمان افسردگی و ضعف قلب
وقتی کسی که مضطرب باشد، بدنش بهگونهای واکنش نشان میدهد که میتواند فشار مضاعف بر روی قلب او قرار دهد. علائم فیزیکی اضطراب میتوانند بهویژه برای اشخاص مبتلا به ناراحتی قلبی مخرب باشند.
ممکن است بین اضطراب و بیماریهای قلبی زیر و عوامل خطر آنها ارتباطی وجود داشته باشد:
ضربان قلب سریع (تاکیکاردی): در موارد وخیم، میتواند با عملکرد نرمال قلب تداخل یافته و خطر ایست قلبی ناگهانی را بالا ببرد.
افزایش فشارخون: در صورت مزمن بودن، میتواند به بیماری عروق کرونر، تضعیف عضله قلب و نارسایی قلبی منجر شود.
کاهش ضربان قلب متغیر: میتواند منجر به بالاتر رفتن احتمال مرگ، پس از حملات قلبی شدید شود.
اضطراب و تپش قلب
تپش قلب یک علامت بسیار رایج اختلال اضطراب است. بهعنوانمثال، اگر شما با شدت ورزش کنید احتمالاً متوجه ضربان قلب خود در داخل قفسه سینهتان خواهید شد. هنگامیکه شروع به استراحت کنید، ممکن است آن احساس باز هم برای چند دقیقه ادامه یابد و زمانیکه خستگی ورزش را از تن به درمیکنید، این احساس تپش، کاهش مییابد.
ابتلا به اختلال اضطراب میتواند علت تپش قلب باشد، به عنوان مثال زمانیکه در موقعیتی قرار دارید که شما را مضطرب میکند یا از لحاظ فیزیولوژیکی راحت نباشید ، تپش قلب را بیشتر تجربه کنید .
در رابطه با اضطراب و تپش قلب به این نکته توجه نمایید ، تپشهای قلب شما ( یا قلب تپنده) یکی از کارهایی است که بدن شما بهعنوان واکنشی در برابر پاسخ جنگ یا گریز انجام میدهد. این پاسخ موجب رهاسازی انواع مختلف آدرنالین و سایر هورمونهای استرس، بهمنظور آمادهسازی بدن برای مقابله با ترس میشود.
اضطراب و بهبود حمله قلبی
اختلالات اضطراب با خود میزان بالایی از ترس و عدم اطمینان را به همراه میآورند. اگر این ترس و عدم اطمینان، مانع از پیروی بیماری که دچار حمله قلبی شده است یا مبتلا به بیماری قلبی است، از نظر یا روش درمان متخصص قلب شود، آنگاه میتواند تأثیر بزرگی بر روند بهبود بگذارد. اضطراب میتواند مانع از انجام عوامل زیر شود:
تداوم در انجام برنامههای ورزشی تجویزشده
مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک
به اتمام رساندن یک رژیم غذایی سالم
خوابیدن با کیفیت و بهاندازه کافی
برقراری ارتباط مجدد با دوستان و خانواده
ازسرگیری مسیر شغلی و مسئولیتهای خانوادگی با اطمینان
انواع متفاوت اختلال اضطراب
اختلالات اضطراب به چند گروه تقسیم میشوند. در اینجا به تعدادی از آنها اشارهشده است:
اختلال هراسی: که میتوان آن را مرتبط با بیماریهای قلبی دانست، یا ممکن است با حمله قلبی اشتباه گرفته شود. احساس ترس و بیقراری شدید که اغلب با سرگیجه، درد قفسه سینه، ناراحتی معده، تنگی نفس، و ضربان قلب سریع همراه است.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): بیماریای که در پی یک حادثه تکاندهنده یا ترسناک، یا رویداد ناگهانی که زندگی شما را تهدید میکند، مثلاً جنایتی خشونتآمیز، حادثهای بزرگ، یا حمله قلبی، گربانگیر فرد میشود. فردی که ازPTSD رنج میبرد اغلب با هر چیزی که به حادثهای که باعث بروز بیماریاش شده برخورد کند، احساس عصبانیت کرده و شروع به کنارهگیری میکند.
اختلال وسواس فکری عملی (OSD): افراد مبتلا به OCD افکار و نگرانیهای نامعقول را با انجام دادن کارهای خاصی بهطور مکرر، مدیریت میکنند. برای مثال، شخصی که علائم قلبی عروقی در او مشاهدهشده و سپس توسط یک پزشک بررسی و رفع شده است، ممکن است ساعتها بیوقفه بهطور وسواسگونهای آن علائم را جستوجو کرده و در پایان موارد جدیدی بیابد.