روماتیسم مفصلی و روش های درمان آن

روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی و روش های درمان آن

روماتیسم مفصلی یا آرتروز یکی از بیماری‌های مزمن و التهابی است که بر مفاصل و بافت‌های مجاور تاثیر می‌گذارد. این بیماری باعث تورم، درد و سفتی مفاصل شده و می‌تواند به تخریب مفصل و کاهش کیفیت زندگی فرد منجر شود. این بیماری معمولا به دوره‌های تشدید و کاهش تشدید تقسیم می‌شود و ممکن است تا آخر عمر فرد ادامه داشته باشد.

در طب سنتی، درمان روماتیسم مفصلی به وسیله ترکیبی از روش‌های گیاهی، داروهای گیاهی، تغذیه و تغییر سبک زندگی انجام می‌شود. در ادامه به معرفی برخی از روش‌های درمانی طب سنتی برای روماتیسم مفصلی پرداخته خواهد شد.

علائم  و  عوامل موثر در روماتیسم:

اولین نشانه‌های روماتیسم مفصلی ممکن است شامل تورم، درد، سفتی و محدودیت در حرکت مفاصل باشد. این عوارض معمولاً صبح اول وقت شدیدتر می‌شوند و می‌توانند به طور پیوسته یا متناوب باشند. عوامل موثر برای ابتلاء به روماتیسم مفصلی شامل ژنتیک، سن بالا، چاقی، نقص در سیستم ایمنی و عفونت‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:بهترین طب سنتی کرج

روش‌های درمانی در طب سنتی

1. رژیم غذایی:

یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی در طب سنتی برای روماتیسم مفصلی، تغییر رژیم غذایی است. مصرف مواد غذایی سالم و مغذی می‌تواند به بهبود وضعیت درد و التهاب مفاصل کمک کند. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و غلات کامل به عنوان منابع غنی ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 3 مفید است. همچنین، مصرف مواد غذایی پر از قند، چربی اشباع و اسیدهای چرب امگا 6 به عنوان مهمترین عوامل تشدید‌کننده بیماری باید محدود شود.

2. استفاده از گیاهان دارویی:

گیاهان دارویی به عنوان راهکاری طبیعی برای درمان روماتیسم مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گیاهانی مانند زنجبیل، زعفران، زنیان، اونگ، کرفس و آلوئه ورا می‌توانند به عنوان مسکن، ضد التهاب و آرامبخش عمل کنند و به درمان درد و سفتی مفاصل کمک کنند.

3. فیزیوتراپی:

فیزیوتراپی به منظور تقویت عضلات  مفصلی، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود تعادل بدن استفاده می‌شود. تمرینات فیزیوتراپی می‌توانند به عبور آزادانه خون از مرکز مبتلا به روماتیسم، بهبود عملکرد مفاصل و کاهش التهاب مناطق تحت نظر روماتیسم مفصلی کمک کنند.

5. ماساژ ترکیبی:

ماساژ ترکیبی شامل تلفیق ماساژ سوئدی، ماساژ عمیق و تکنیک‌های ماساژ شیاتسو است و به منظور افزایش جریان خون، کاهش درد و سفتی مفاصل و افزایش انعطاف‌پذیری بدن انجام می‌شود. ماساژ ترکیبی می‌تواند به بهبود وضعیت عمومی و جسمی فرد مبتلا کمک کند .

نتیجه گیری:

در کل، درمان روماتیسم مفصلی در طب سنتی به وسیله ترکیبی از روش‌های مختلف انجام می‌شود که همگی به منظور بهبود وضعیت درد و سفتی مفاصل، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن انجام می‌شوند. با رعایت دقیق رژیم غذایی مطلوب، مصرف گیاهان دارویی مفید، انجام فیزیوتراپی منظم، مصرف دارو های تجویزی پزشک تان  و ماساژ ترکیبی، می‌توان به بهبود وضعیت فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی کمک کرد و کیفیت زندگی او را ارتقا داد.

✅ اشنایی بیشتر با طب سوزنی در کرج

‼️ طب سنتی شمیم را در اینستاگرام همراهی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X